Феновете на Ботев пак на протест! Събират се пред Колежа

Автор: Plovdiv Now 4904
Феновете на Ботев пак на протест! Събират се пред Колежа

Феновете на футболния тим Ботев Пловдив излизат на нов протест пред стадиона на отбора в центъра на града утре. Те ще настояват незабавно да продължи работа по реконструкцията и ремонта на "Колежа". За това съобщиха от управителните съвети на акционерите в клуба Сдружение ПФК Ботев и подрръжническите формирования Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции BULTRAS

"Приканваме всеки, който милее за спорта в град Пловдив, да ни подкрепи на 07.12.2019 г., в 10:00 ч. пред стадион "Христо Ботев"", отправят апел феновете. 

Поредните протестни действия на запалянковците са предшествани от няколко шествия, отворено писмо към кмета на Пловдив Здравко Димитров и неформалното им присъствие на първата сесия на Общинския съвет в Пловдив. Последва среща с кмета на града Здравко Димитров, на която ботевистите са били категорични, че докато не бъдат изпълнени поетите ангажименти от хората, присъствали на възобновяването на строителни дейности на стадиона, техните протести няма да стихнат. 

Феновете не искат стадионът да бъде изкаран от клуба. Тя недвусмислено показаха своя вот на недоверие към управата на клуба в лицето на Георги Самуилов. Той от своя страна обаче репликира, че се работи по завършването на Колежа, но по законен път, като така процедурата е по-бавна. 

"Поели сме правилния път, но сами няма да успеем - включете се в шествието и нека заедно се преборим за това богатство на град Пловдив", категорични са обаче феновете, които посочиха, че няма да отстъпят от каузата да бъде възстановен стадиона на тима на бул. "Източен". 

Снимка: Topsport

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина