Фейсбук потребителите в подкрепа на хакера от Пловдив: Следващият път изтрий и кредитите

Автор: Plovdiv Now 7714
Фейсбук потребителите в подкрепа на хакера от Пловдив: Следващият път изтрий и кредитите

Автор: Веселина Петлешкова

Разкриването и ареста на хакера от Пловдив, разбил системата на НАП, предизвика бурни дебати между потребителите в социалните мрежи. 20-годишният Кристиян Бойков бе задържан за удара срещу сървърите на Агенцията по приходите.

През 2017 година Кристиян демонстративно проби защитата на сайта на Министерството на образованието и науката в репортаж на „Господари на ефира”. Тогава, все още ученик, младежът показа как може да променя оценки в реално време на всеки един учащ в страната.  По-рано днес Бойко Борисов заяви, че съжалява за младежа, тъй като той е можел да работи за държавата , а вместо това ще се сдобие с обвинение.

 „Хакерската атака е един вид бунтарство, да докажеш, че можеш да преодолееш системи. Неслучайно и в Германия, и в Щатите хакнаха. Доказваш, че уменията са ти надраснали защитите”, каза Борисов.

Голяма част от читателите очевидно също подкрепят младия Кристиян. Ето и част от коментарите на привържениците му:

Вместо да го похвалят, че е умно момче и да си намерят начин да си защитят информацията, те тръгнали да вменяват в обществото, колко бързо видиш заловиха извършителя и как видиш ли извършителят ще бъде осъден. Смехория! Горкото момче.“

“Жалко за момчето, умно и талантливо.”

“Не пропилявайте таланта на момчето в оправдание на своите пропуски, простотията достигна своя апогей.”

“На терористът от Пловдив дето щеше да се гръмне даже не му казахте името, щеше да убие сума ти невинни хора, изкарахте го ангел, сега това момче, където ви разголи гъ*а ще има затвор тъй ли? Вместо да сте му благодарни, че ви показа, че за нищо неставате”

„Ай стига бе,то за убийство се лежи по-малко!?”

„Браво! Разказа играта на държавата! Следващия път - заличаване на всички задължение в НАП и кредитите в банките! :)”

„Браво на момчето - умно и интелигентно. Той може да замести ЦИК и да свърши перфектно тяхната работа. Ценен кадър - млад, съвременен, умен, интелигентен, образован. Какво искате повече?”

„Това е майна. Филибето ражда гении.„

В отговор на неговите привърженици се включиха и неговите опоненти.

От коментарите може да се направи извод, че повечето хора подкрепят действията на 20-годишния Кристиян,  като можем да съдим по факта, че само един един негативен коментар се появи в социалните мрежи.

„Ако беше много умен нямаше да позволи да го разкрият, арест,затвор и накрая една пропиляна младост и един пропилян живот..”

Други пък се усъмниха в разкритията за младия Кристиян.

„Течът е от 2012 г., същият в кой клас е бил може би в 5 клас. Стига глупости! На 20 г. дали знае какво е НАП.”

„Стига сте се връзвали, надали е той, просто замитат положението, вижте ние го хванахме - да бе да.”

"Набедиха го - не е той."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина