Фалстарт на делото срещу д-р Димитров, оказа се в болница

Автор: Ива Модова 6414
Фалстарт на делото срещу д-р Димитров, оказа се в болница

Фалстарт на делото срещу д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов – Плъха. Оказва се, че докторът е постъпил в болница на 26 юни. Медикът е настанен в Неврологичното отделение в УМБАЛ "Св. Георги" с диагноза увреждане на междинни дискове. В залата липсва и адвокат Кутрянски, един от защитниците на д-р Димитров. Той е на друго дело, в ролята си на защитник.

В залата е семейството на Плъха, без жена му.  Тя не е намерена и не е се е явила в съда.

„Никой не знае къде е. И децата не идва да вижда", каза пред съда майката на Плъха Златка.

Семейство Джевизови отново се представляват от адвокат Красимир Елдъров.  Той прояви претенции относно представената бележка от болницата, че Димитров е приет за лечение.

"За мен тази служебна бележка не е доказателство за състоянието на Димитров, както и дали той действително е хоспитализиран. Желая, веднага съдът да се разпореди и чрез способите си да направи проверка, дали докторът е действително в болница, и дали му е толкова критично състоянието. Има практика подсъдимите да се транспортират с инвалидни колички. В бележката също не е описано времетраенето на хоспитализация. Той може и 5 месеца да стои в болница", каза Елдъров.

Адвокатът на доктора – Гено Василев заяви, че той е приет по спешност в болница.

"Клиентът ми е зле и може да се наложи операция. Нямахме време да реагираме с документация, тъй като не се знаеше какво е състоянието на Димитров", заяви адвокат Василев.

Делото се отложи за 23 юли.

Припомняме, че Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд  оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок  за притежанието на незаконни боеприпаси. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина