Фалшива новина изпрати Стефка Костадинова в болница, близките й в паника

Автор: Plovdiv Now 6856
Фалшива новина изпрати Стефка Костадинова в болница, близките й в паника

Легендарната атлетка и шеф на олимпийския ни комитет Стефка Костадинова се възмути от фалшива новина за нея, която е хвърлила в паника близките и приятелите й.

Докато пловдивчанката, която с предолените на 30 август 1987 г. в Рим 209 см още държи световния рекорд във високия скок, била на почивка в Гърция със семейството си, в родни медии се появила сензацията, че е приета по спешност в болница и е оперирана.

Олимпийската шампионка обаче научила по много неприятен начин за лъжливата публикация. Първо започнали да й звънят познати и приятели, които започвали с въпроса „Как си?”. Ситуацията станала подозрителна, когато дошла втората вълна обаждания с послания като „Ти си шампионка и победител и ще преодолееш всички изпитания...“ Накрая майката на звездата телефонирала разтревожена и я призовала да не я лъже, че е в Гърция и да крие операцията.

Костадинова не смята да опровергава и да отговаря на никого, защото според нея така така ще стане част от измамата, обявиха от Българския олимпийски комитет.

Голямото разочарование на знаменитата спортистка е, че дори някои сериозни медии изненадващо са публикували лъжата „копи пейст“. В същата ситуация изпадна наскоро и най-популярният българин Христо Стоичков. Сайт за фалшиви новини съобщи, че той е получил инфаркт и се намира в кома в болницата в Маями. Нещо повече – лекарите почти не давали шанс да се събуди. Камата обаче веднага реагира като се пусна в мрежата с видео, на което държи своята маркова ракия „Номер 8“.

Камата даже съчини в рима тирада към фенове си: „За миокарда помисли и от ракийката на Бат Ицо си пийни!“.

 Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени. Според нея обаче след Стоичков и нея, тепърва спортните ни звезди ще минат по реда си през схемата на измамниците.

Другата любима мишена за фейк новини у нас е Слави Трифонов, който периодично е обявяван за безнадеждно болен, ослепял и т.н. Дългия вече успя да осъди няколко жълти медии за кьорфишеците, публикувани по негов адрес. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина