„Европейски музикален фестивал“ се завръща в Пловдив с два концерта през октомври

Автор: Plovdiv Now 4604
„Европейски музикален фестивал“ се завръща в Пловдив с два концерта през октомври

Заради извънредната обстановка с разпространението на COVID-19  у нас и по света, планираните за месец април събития от „Европейски музикален фестивал“ в Пловдив се отложиха за есента. Кантус Фирмус ви кани на мултимедийно изживяване с концерта „Кино и Класика“. Програмата залага на експлозивна комбинация от виртуозни класически пиеси и любими филмови хитове в изпълнение на известните български музиканти Мила Георгиева (цигулка) и Георги Черкин (пиано).

 

„Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Карибски пирати“, „Годишните времена“ на Чайковски и още виртуозна класика и филмови хитове ще прозвучат на 22 октомври 2020 в ДК „Борис Христов“ в аранжименти на Георги Черкин.

На диригенския пулт пред Оркестъра на Класик ФМ радио ще застане Максим Ешкенази. Мултимедията за концерта е дело на популярния актьор и режисьор Иван Юруков.

 Реномираният форум за класическа музика, който в София се провежда вече 20 години поред, се възобновява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Календара на културните събития на града.

В „Европейски музикален фестивал“- Пловдив  от 2004 година са гостували известни български и чуждестранни артисти като Веско Пантелеев – Ешкенази, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Рекс Ричардсън (САЩ), Марко Теца (Италия), Елинор Валкенбург (САЩ), Фридеман Вутке (Германия), Orquesta Tipica Imperial (Аржентина), Младежки оркестър Pacific Symphony (САЩ), ансамбъл Tutti Soli и др.

Второто събитие е „Музикално пътешествие“ - концерт за деца по музика на Добри Палиев, който въвежда децата в чудния свят на класическата музика. Една приказка, в която малките слушатели се запознават с основните ударни инструменти – с техния звук и начини на свирене. Изпълнители са талантливите ученици от ансамбъл „Палиев спаркълс“ към НМУ „Л. Пипков“ в София. Всяко дете ще получи книжка с приказка за ударните инструменти и специална изненада. Водещ на концерта е артистът от Националния музикален театър Александър Мутафчийски, който заедно с младите изпълнители, ще разкаже интересни факти за историята на инструментите. Очаквайте новата дата на концерта!

Всички билети,  закупени до момента  ще важат без заверка за новите дати.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина