Ето колко ученици и учители са болни от коронавирус

Автор: Plovdiv Now 4982
Ето колко ученици и учители са болни от коронавирус

На първия брифинг за новия есенен сезон от Националния оперативен щаб за коронавируса обявиха как са започнали първите две седмици от учебната година.

По данни, изнесени от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, до 30 септември с положителен  PCR тест на национално ниво са: 117 ученици, 72 учители и 20 души от непедагогическия персонал в училищата и  12 деца, 14 учители и 49 души от непедагогическия персонал в детските градини.

„Към днешна дата нямаме по-висока заболеваемост в българските училища и детски градини. Данните показват, че процент заболели е по-нисък от средния процент или близък до него, какъвто е за цялата страна“, посочи министър Ангелов.

Под карантина са общо 180 класове в училищата и 34 групи в детските заведения. На практика карантинирани са 4043 ученици, 116 учители и 16 души от непедагогическия персонал в училища и 539 деца, 37 учители и 35 души от непедагогическия персонал в детските градини.

На брифинга бяха изнесени и подробни данни за разпространението на COVID-19 в цялата страна. Проф. Ангелов обяви, че тази информация ще бъда давана всеки четвъртък.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина