Ето кои ще управляват Пловдив през следващите 4 години

Автор: Валерия Василева 19511
Ето кои ще управляват Пловдив през следващите 4 години

Пловдив има нов кмет. След втория тур на местните избори Здравко Димитров победи с 56% опонента си Славчо Атанасов и следващите 4 години той и екипът му ще управляват града. Управляващата партия ГЕРБ вече има хегемония на всички райони , след като кандидатите спечелиха изборите срещу опонентите си. 

Ето и новите управници на Пловдив:

Кмет на Пловдив - Здравко Димитров - Зико 

Завършва Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" като бакалавър по спортна педагогика.

Здравко Димитров е роден на 22 май 1963 година в Пловдив. Средното си образование получава в СУ "Васил Левски"- Пловдив.Завършва Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" като бакалавър по спортна педагогика.

През 2002 година защитава магистратура по психология в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

През 2011 година защитава магистратура по публична администрация в ПУ "Паисий Хилендарски". Магистър по финансов мениджмънт в Стопанска академия"Д. А. Ценов" – гр. Свищов.
Като дете тренира лека атлетика, но по-късно се насочва към баскетбола. В периода 1981– 1991 г. е състезател на ССК Академик Пловдив и ЦСКА. Участвал е в националния отбор по баскетбол, носител на международни и национални награди.

От 1994-а до 2007 г. е президент на Баскетболен клуб "Академик“ – Пловдив. Член е на УС на БФБ и УС на ЛЗД "Сокол“ – Пловдив. Успоредно с това се занимава с частен бизнес.

През ноември 2007 година печели мажоритарни избори за кмет на район "Западен" в гр. Пловдив с мандат 2007 – 2011г.

С Решение № 824 от 14 ноември 2011 година на Министерски съвет на Република България с министър-председател Бойко Борисов е назначен за областен управител на област Пловдив.

Народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Здравко Димитров е семеен, с две дъщери

Район "Централен" - Георги Стаменов  

Георги Стаменов е роден на 28 май 1980 година в Пловдив. Завършил е УНСС, специалност “Счетоводство и контрол” и “Финанси”. Развива частен семеен бизнес. През ноември 2011 г. е избран за общински съветник от ГЕРБ. Семеен, с две деца.

Район "Тракия" - Костадин Димитров 

Костадин Димитров е роден на 5 юни 1975 г. в Пловдив. Завършил е математика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Работил е в частния сектор. Вицепрезидент е на Българската федерация по таекуондо. Дългогодишен треньор и спортист. Бил е шест месеца зам.-кмет на район “Централен”, а от ноември 2011 г. е кмет на “Тракия”. Семеен, с две деца.

Район "Северен" Стоян Алексиев

Стоян Алексиев бе директор 8 години на Общинското предприятие "Градини и паркове“. Той е завършил магистратура по озеленяване в Аграрния университет в Пловдив, а след това е специализирал в САЩ и Великобритания. Семеен, с три деца.

Район "Южен" - Костадин Язов

 

Костадин Язов е роден на 3 март 1977 година в град Рудозем, България. Язов завършва средното си образование в Техникума по механотехника в Пловдив и след това завършва инженерна физика с две специалности:"Атомна и ядрена физика" и "Лазарни техники и технологии" в Пловдивският университет.

Магистър по "Макроикономика" и по "Сигурност в публичния и частния сектор". Народен представител в 41-то Народно събрание. През месец април 2013 година защитава публично дисертационен труд на тема „Рискове и заплахи за информацията в съвременната среда за сигурност“, в резултат на което му е присъдена образователната и научна степен „доктор по дипломация и сигурност“. С Решение на Съвета на директорите на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД от 29 януари 2015 г. Костадин Язов е избран за зам.-председател на Надзорния съвет на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД.

Район "Източен" - Иван Стоянов 

Иван Стоянов бе шеф на най-голямото предприятие "Чистота" през последните 2 мандата. Учил е  биология в ПУ "Паисий Хилендарски", откъдето има диплома за магистратура. Допълнително е изкарал и специализация по музейно дело, ботанически и зоологически градини. 

Район "Западен" - Димитър Колев

Димитър Колев е роден на 26 януари 1978 година в Пловдив.
Завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност "Международни икономически отношения", магистърска степен.
Последните 10 години работи в сферата на частния бизнес – мениджър в областта на туризма.
От 2011 година до август 2013 година е общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Пловдив.
От август 2013 до настоящия момент е кмет на район „Западен".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина