Ето го шофьорът, хванат дрогиран край КАТ - инженер и собственик на школа за танци

Автор: Plovdiv Now 68571
Ето го шофьорът, хванат дрогиран край КАТ - инженер и собственик на школа за танци

Автор: Соня Желязкова

Александър Паталенски е шофьорът, катастрофирал пред КАТ-Пловдив след употреба на амфетамин, установи TrafficNews. 49-годишният мъж ще остане в историята като човекът с най-краткотрайна регистрация на автомобил. Освен този, мъжът държи още антирекорди като притежател на 63 акта със съответните наказателни постановления и още 25 фиша за превишена скорост. Залавян е два пъти да шофира под въздействие на алкохол – през 2018 и 2022 година, осъден условно и е с отнета книжка. 

Откриваме, че в профила си в социалните мрежи Паталенски не крие влечението си към наркотичните вещества. Публикува снимки, на които се изобразяват визии, свързвани с въздействието на тежки субстанции. Освен това е публикувал селфи със дреха, носеща надпис „Легализирайте я“Последното е препратка към пословичното послание „Legalize it” , използвано от употребяващите марихуана в страни, където тя е нелегална.

Паталенски се описва разведен, който търси "своята Муза - да му вдъхне Живот отново".

Противно на впечатлението, което създава във Фейсбук, профилът му в платформа за кандидатстване за работа представя Александър като човек с впечатляващ образователен път. Той е възпитаник на Математическата гимназия в Пловдив. През 1997 се дипломира в „Технически университет“ в София. Паталенски се представя с богат опит на софтуерен и хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател.

Нарушителят от КАТ има още едно любопитно занимание - собственик е на школа за обучение по индийски танци „Натараджа“. Мъжът има регистрирана на негово име и фирма за внос и разпространение на игрални съоръжения за хазартни игри.

От днес обаче компютърният инженер остава в историята като човекът дръзнал да се появи в КАТ за регистрация на отнета книжка, дрогиран до безобразие. Пред служителите той крещял, че иска да сложи край на живота си.

Припомняме, че последно номерата му били свалени през февруари заради шофиране в нетрезво състояние. В деня, в който наказанието изтича, той отива в КАТ, където поведението му буди сериозно съмнение в служителите. След като бива заподозрян, е изпратено предупреждение до дежурните екипи. Те инициират проверка, която приключва с катастрофа и зрелищен арест.

Мъжът бе задържан за 24 часа, предстои прокуратурата да го остави в ареста за още 72. Предстои на Паталенски да му бъдат повдигнати три обвинения - за хулиганство с особена дързост, за неизпълнение на полицейско разпореждане. Наред с присъдата, която ще получи, той ще трябва да излежи и остатъка от предишното си наказание.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина