„Етно кухня на колела“: Известният майстор готвач Ончо Кешишян приготвя днес сладки домашни „мафиши“

Автор: Plovdiv Now 6309
„Етно кухня на колела“: Известният майстор готвач Ончо Кешишян приготвя днес сладки домашни „мафиши“

Най-големите етнически общности в града, които обединяват дейността си във Фондация „Заедно“, показват в рамките на 3 дни в „Етно кухня на колела“ богата и изключително интересна културна програма, която е различна във всяка една от тематичните вечери.

Освен на богатата културна програма, гостите на панаира на кулинарното изкуство в Пловдив ще могат да се насладят и на вкусните национални ястия на различните народи.

Днес е Деня на арменската кухня и традиционната вечер на италианската кухня.

Наред с традиционния хоровадз и празничен ориз със сушени плодове, на 19 май любителите на арменската кухня ще могат да опитат и сладки домашни „мафиши“, приготвени от известния майстор готвач Ончо Кешишян. Ще хапнем и от традиционната арменска семейна баница с кайма. 
Маестро Марко Лукиари, който миналата година грабна приза „Master Ethno Chef” ще готви отново на всички гости на италианската вечер, която няма как да мине без паста, лазаня и неверотния му профитерол. А какъв е вкусът на „оливие асколане“ – ще разберат само гостите на панаира.

Панаирът на кулинарното изкуство “Етно кухня на колела” (Ethno Kitchen on wheels) е проект на Фондация “Заедно”, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, съвместно с местните етнически общности с най-стара история в града под тепетата. Третото издание на панаира през 2019 г. е част от Културния календар на града за 2019 г и е в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина