Есенни вкусотии - страхотни шоколадови мъфини с тиква

Автор: Plovdiv Now 5789
Есенни вкусотии - страхотни шоколадови мъфини с тиква

Есента настъпи, а с нея дойде и сезонът на полезните тикви, които пък развихрят въображението ни да творим различни вкусотии. Една от тях са шоколадови мъфини именно с тиква, предложени от кулинарната платформа supichka.com.

Небоходимите продукти са: 1 яйце, 1 чаена чаша брашно, 2/3 чаена чаша настъргана тиква, 1/3 чаена чаша олио, 1/2 чаена чаша захар, 2 супени лъжици какао, 100 грама шоколад, 1 чаена лъжица бакпулвер.

Първата стъпка от рецептата за шоколадови мъфини с тиква е подготовката на продуктите. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и какаото, а тиквата настъргвате на ситно ренде. Шоколадът нарязвате на дребни парченца. Може да ползвате какъвто шоколад имате под ръка. Шоколадовите мъфини с тиква на снимките са приготвени с млечен шоколад с лешници, но вие може да ползвате и черен, и млечен шоколад.

Разбивате с помощта на миксер или с тел за разбиване яйцето, заедно със захарта и олиото. След това малко по малко добавяте брашнената смес при непрекъснато разбъркване. Накрая добавяте настърганата тиква и ½ от шоколада и разбърквате, но този път не с миксер, а с лъжица. Имайте предвид, че получената смес ще е доста гъста, но това не трябва да ви притеснява, тъй като тиквата по време на печене ще пусне достатъчно вода, за да овлажни сместа.

С подготвената смес пълните формата за мъфини, в която предварително сте сложили хартиени кошнички. Пълните кошничките на ¾ от обема им, както се вижда на втората снимка. Върху всеки мъфин слагате по няколко парченца от останалия шоколад. Печете шоколадовите мъфини с тиква в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути, като проверявате дали мъфините са изпечени с помощта на клечка за зъби, ако остане суха, когато ги бучнете, то мъфините са изпечени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина