Есенни изкушения - вкусни бонбони от дюли

Автор: Plovdiv Now 4043
Есенни изкушения - вкусни бонбони от дюли

Бонбоните от дюли приличат на лимоновите резенки, но са много по-вкусни и полезни, защото са приготвени от истински плодове. Високото съдържание на пектин в дюлите позволява бонбоните да се стегнат и да се желират без добавки. Приготвят се много лесно, но изискват време за сушене, пише supichka.com.

Необходимите продукти са три дюли, половин килограм захар и една ванилия.

Първата стъпка е подготовката на самите дюли. Измивате ги добре, обелвате ги и ги почиствате, нарязвате ги на парчета.Слагате дюлите в малка тенджера, заливате ги с 300 мл. вода и ги слагате на котлона да се варят за 15-20 минути, докато омекнат.

След като се сварят дюлите, ги пасирате заедно с водата и после добавяте захарта. Връщате сместа отново на котлона, за да заври. Докато ври сместа, бълбука силно, затова трябва старателно се бърка за около 15 минути, докато се сгъсти. Добавя се ванилията.

Застила се тава с хартия за печене и се изсипва сместа, като с помощта на шпатула се рапределя равномерно.

Загрява се фурната на 80 градуса и се слага тавата, за да се изсуши сместа. Суши се 3 часа, след които сместа за бонбони е почти готова, напълно изсъхнала е от горната страна, но е нужно да изсъхне допълнително и от долната страна.

Затова се обръща дюлевият блат върху друго парче хартия за печене и  се връщате във фурната за още 1 час, за да изсъхне напълно.

Блатът се изважда от фурната, изчаква се да изстине и се нарязва с остър нож на бонбони с форма и големина по желание. Бонбоните могат да се овалят и в захар.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина