Тройката лятно-есенни зеленчуци - патладжан, чушка и домат, гарантират чудесен кулинарен резултат като тази пикантна крем супа.
Необходими продукти за 6 порции:
1 кг печени патладжани, нарязани на ситно 4 печени червени чушки, нарязани на ситно 1 ч. л. зехтин или олио 2 скилидки чесън, нарязани на ситно 4 домата, обелени и нарязани на ситно 1 л горещ зеленчуков бульон 1 ч. л. черен пипер сол на вкус
Начин на приготвяне: Мазнината се загрява и в нея се запържват чесънът и доматите. След 3-4 мин. се добавят патладжанът, чушките, зеленчуковият бульон, черният пипер и сол на вкус. След като ври 5 мин., супата се маха от котлона и се пасира.
Супата отново се слага на огъня за 5 мин., за да заври.
Mоже да се поднесе както топла, така и студена, с препечени, съвсем тънко нарязани резенчета хляб.