Предлагаме ви рецепта за есенен гювеч с картофи и тиква - леко, постно и здравословно ястие.
Продукти:
картофи - 5 средни
лук - 1 глава
тиква - 1 резен
карфиол - 5 розички
моркови - 1 брой
олио - 3 с.л.
целина - 3 стръка (листа)
червен пипер - 1 ч.л.
доматено пюре - 2 с.л.
черен пипер
риган
сол
Приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на едро.
Нарежете моркова, а лука наситнете. Тиквата също нарежете на по-едри кубчета.
Сипете олио в тенджера и го загрейте. Задушете нарязаните зеленчуци (без тиквата). Щом поомекнат, сипете доматеното пюре и вода, която да покрие продуктите.
Овкусете с двата вида пипер, нарязаните листа целина, ригана и сол на вкус. Варете на умерен огън.
Когато картофите са почти готови, добавете розичките карфиол и тиквата. Гответе още около 10 минути и свалете гювеча от огъня.