Есенен гювеч с картови и тиква - лека, постна и здравословна гозба

Автор: Plovdiv Now 5339
Есенен гювеч с картови и тиква - лека, постна и здравословна гозба

Предлагаме ви рецепта за есенен гювеч с картофи и тиква -  леко, постно и здравословно ястие.

Продукти:

картофи - 5 средни

лук - 1 глава

тиква - 1 резен

карфиол - 5 розички

моркови - 1 брой

олио - 3 с.л.

целина - 3 стръка (листа)

червен пипер - 1 ч.л.

доматено пюре - 2 с.л.

черен пипер

риган

сол

Приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на едро.

Нарежете моркова, а лука наситнете. Тиквата също нарежете на по-едри кубчета.

Сипете олио в тенджера и го загрейте. Задушете нарязаните зеленчуци (без тиквата). Щом поомекнат, сипете доматеното пюре и вода, която да покрие продуктите.

Овкусете с двата вида пипер, нарязаните листа целина, ригана и сол на вкус. Варете на умерен огън.

Когато картофите са почти готови, добавете розичките карфиол и тиквата. Гответе още около 10 минути и свалете гювеча от огъня.

Рецепта - Виолета Матева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина