„Есенен Базар Капана“ завладя „Малката главна“

Автор: Plovdiv Now 10042
„Есенен Базар Капана“ завладя „Малката главна“

Любимият на пловдивчани „Есенен Базар Капана“ завладя „Малката главна“ в града под тепетата. Цели пет дни - от 18 до 22.09.2020, организаторите ни канят заедно да отпразнуваме Денят на българската независимост и дългия уикенд от петък до вторник в Пловдив на ул. „Райко Даскалов“ в частта на ‚‘‘малката главна‘‘ пред Централни Хали – Пловдив. Там ни очакват над 90 автора на ръчно изработени изделия, български модни марки, както и полезни и интересни био и натурални храни и напитки.

И този път фестивалът за градска култура и изкуства е дал среща на публиката си, със сръчни и оригинални занаятчии, истински познавачи на музиката и литературата, факири на храните и напитките, талантливи художници и фотографи, всички те идват в сърцето на Пловдив, за да се срещнат с ценителите на своя труд и умения.

 Под емблематичните фестивални флагчета ви очакват произведения на изкуството, удобни възможности за разхлаждащи питиета, разнообразни вкусотии за подкрепа. “Малката Главна” отново се превръща в своеобразен музей на артистичността, свежите идеи и сръчността на българските занаятчии.

„Есенен Базар Капана“ обещава да се превърне в един умален и бутиков Капана Фест, който ще постави акцент върху подкрепата за автори и местни артисти. Освен новия подбор от занаятчии, публиката ще може да се наслади на концептуални грамофонни партита, всеки ден от 18:30 на WAMxMyVinyl music hub (в началото на базара откъм Римския Стадион) и на живи музикални изпълнения в WAM creative stage (кв. Капана, ул.Златарска 22).

Събитието е част от Културния Календар на Община Пловдив за 2020 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина