Елитни пистови колоездачи идват на “Колодрума“ на Балканиада за мъже

Автор: Plovdiv Now 675
Елитни пистови колоездачи идват на “Колодрума“ на Балканиада за мъже

Пловдив за първи път ще бъде домакин на Балканско първенство и за втора поредна година на Балканска купа по колоездене на писта за младежи и мъже "Елит". Състезанието ще се проведе в многофункционална спортна зала "Колодрума" този уикенд. Състезанието е включено в календара на Международната федерация по колоездене и Европейския колоездачен съюз.

Балканиадата и второто издание на Балканската купа на писта са открити за участие и затова двата колоездачни форума се очаква да съберат много от най-добрите пистови бегачи не само на Балканите, но и от Европа. За престижната надпревара са поканени елитни колоездачи от 9 страни, между които Гърция, Турция, Румъния, Македония, Украйна, Словения, Словакия, Чехия.

Гръцкият национален тим се очаква да пристигне начело с голямата си звезда Кристос Воликакис - европейски вицешампион на писта във Франция /на елиминации и в спринта/. 30-годишният гръцки исполин е и 3-ти на Световното в Манчестър.

"Решихме да инициираме и организираме тази Балканиада, след миналогодишния успех с организацията и домакинството на Балканска купа. Пловдив е водещ колоездачен град в България и заслужава състезание от такъв висок ранг. Освен това, разполагаме с прекрасен "Колодрум" - един от най-добрите в Европа, с уникална олимпийска писта - една от най-бързите в света. Амбициите ни са да организираме и по-големи форуми като европейски и световни първенства от календара и на Международния колоездачен съюз (ЮСИ)", коментира изпълнителният директор на КК "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Миналата година Николай Генов спечели първото издание на Балканска купа на писта за мъже, което също се проведе на "Колодрума" в Пловдив. До успеха си 19-годишният национал от пловдивския клуб "Цар Симеон" стигна след отлична тактика и три шампионски титли в най-тежките дисциплини - издръжливост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе голямата позлатена купа и лъвския пай от наградния фонд.

Втори остана друг българин - Радослав Константинов, а трети Линардос Николаос от Гърция.

Организатор на Балканското първенство и Балканската купа на писта тази година е пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898", с подкрепата и съдействие на община Пловдив и Българския колоездачен съюз.

Стартовете утре – събота, 28 юли, са от 10 часа сутринта, както и 15 часа следобед. В неделя, 29 юли, надпреварата също започва в 10 часа сутринта и ще продължи до 13 часа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина