Еликсир, вдъхновен от Басаридите на Бог Дионис, ще ви освободи от тревогите

Автор: Plovdiv Now 4617
Еликсир, вдъхновен от Басаридите на Бог Дионис, ще ви освободи от тревогите

Под звуците на музика, жени в дълги до нозете хитони нощем танцували по тракийските хълмове и се наслаждавали на божествената напитка, наречена вино. Танцът им бил екзалтиран, а виното било едно от най-хубавите в древния свят, защото се правело... в Тракия. Тези боговдъхновени жени, последователки и спътници на Бог Дионис, са Басаридите.

До дни на пазара ще се появи новият бранд вино на АРЖИЛ от Тракийската низина – Басариди. Кръстено на митичните последователки на Дионис, то има същата мисия като Бога на виното и веселието - да освободи хората от техните тревоги, да ги накара да забравят егоизма си и да възвиси душите им.

Серията вина Басариди ще стартира на пазара с три купажни и едно сортово бяло вино - Совиньон Блан & Вионие, Шардоне & Мускат, Шардоне & Пино Гри и Траминер. Дизайнът на бутилките и етикетите загатват за съдържанието вътре - стилно, леко, свежо, запомнящо се вино. За да се запазят свежите и сочни аромати и да се съхранят вкусовите качества възможно най-дълго, се използват висок клас тапи за затваряне, произведени от водеща световна фирма. 

Шардоне и Мускат

Виното се отличава с характерен жълто-зелен цвят с идеална прозрачност. Аромат на лек цитрус и нотки на тропически плодове и пъпеш, великолепно допълнени с леки цветисти нюанси на роза. Леко, ефирно тяло със загладен и балансиран вкус, с плодово-цветист характер, комплексен и траен.

Шардоне и Пино Гри

Виното е с красив и свеж жълт цвят. Ароматът е плодов, благоуханен и хармоничен. Вкусът е свеж, плодов и подходящо тръпчив, с дължина, пълнота и приятен финал. Виното подхожда на рибни ястия, пресни пролетни салати и леки предястия. 

Совиньон Блан и Вионие

Бистър, искрящ, бледолимонен цвят с леки зелени оттенъци. Дискретен аромат на цитрус, с акценти на кора на грейпфрут и праскова. Свеж, добре балансиран вкус с плодов финал. 

Траминер 

Ароматната палитра на Траминера ще ви разходи през нюанси на листенца от рози, личи захаросана кора от грейпфрут до нежно загатната дюля. Бистър, красив, светлосламест цвят с хармоничен вкус и подчертана мекота и свежест. 

Хубавите вина се правят от най-доброто грозде, ето защо агрономите на Аржил отглеждат и обработват лозовите масиви с голяма прецизност и любов, наблюдават и контролират всички процеси на производство, подбират идеалния момент за беритба, в зависимост от сорта, за да ви гарантират високо качество на ексцентрично ниски цени.

АРЖИЛ притежава и обработва 1000 дка собствени лозови масиви в района на Старо Железаре, Хисаря. В тях се отглеждат както добре познатите сортове Совиньон Блан, Шардоне, Траминер, Мускат, Сира, Мерло и Каберне Совиньон, Каберне Фран, така и по-ексцентричните Карменер, Мурведър, Малбек, Пино Гри, Вионие. 

Новият бранд на Аржил, вдъхновен от Басаридите на Бог Дионис, ще ви достави наслада и ще ви освободи от тревогите. Това е несъмнено!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина