Елхата в Пловдив грейна, заря освети небето

Автор: Милен Ангелов 12349
Елхата в Пловдив грейна, заря освети небето

 

Пловдив вече е завладян от коледното настроение. Кметът Здравко Димитров запали огромната елха пред сградата на Общината. Коледното дърво грейна редом с всички лампички, които са част от пищната украса на града под тепетата. С песни, танци и пищна заря бе дадено началото на празничните тържества.

Ниските температури не попречиха на стотици малки и големи пловдивчани да се събраха, за да видят мига на "запалването" на елхата в центъра. Те се насладиха на коледната програма, чиито старт бе дадена от децата от Детска вокална формация „Омайниче“ с ръководител Таня Орманова.

На сцената свои фолклорни изяви представи и Детски танцов състав „Луди млади“ към народно читалище „Проф. Кирил Дженев 2019“. След запалването на светлините, на площада се изви и традиционно българско хоро.

Новото през тази година в 13-метровата елха на Община Пловдив е, че светещите звезди целенасочено са поставени по-ниско и по-близо до основата. Така на снимките, които хората си правят пред елхата, ще се вижда празничната украса и ще се разкрие цялата прелест на коледното дръвче. На върха са поставени поставени примигващи „флаш“ лампи. Пловдивската коледна елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата 1 и половина тона. Коледното дърво е изработено от екипа на единствената фабрика за производство на коледни елхи на Балканите, която се намира в град Раковски.

Ето и още няколко предстоящи събития, които Община Пловдив организира на площад „Стефан Стамболов“ през декември:

23.12.19, 17:00 ч., пл. „Ст.Стамболов“ открита сцена, Празничен Коледен концерт на Студентска формация „Жарава“.

24.12.19, 12:00 ч., пл. „Ст.Стамболов“ открита сцена, Празничен Коледен концерт на Женски народен хор „Боряна“.

25.12.19, 12:00 ч., пл. „Ст.Стамболов“ открита сцена, Празничен Коледен концерт на Биг Бенд Пловдив и Арт Войс Център.

26.12.19, 17:00 ч., пл. „Ст.Стамболов“ открита сцена, Празничен Коледен концерт на група „Мистик“.

31.12.19 от 22:00 ч. до 02:00 ч. на 01.01.2020 г., пл. „Ст.Стамболов“ открита сцена, Официална градска церемония по изпращането на 2019 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина