Елхата в Пловдив грейна, празничният дух се настани в града

Автор: Plovdiv Now 17123
Елхата в Пловдив грейна, празничният дух се настани в града

Светлините на Коледната елха пред Община Пловдив заблестяха днес. Точно в 17.30 ч.  6-годишната Ангелина заедно с Дядо Коледа запали символично лампичките в присъствието на заместник-кметовете Тодор Чонов, Анести Тимчев, Георги Титюков и Пламен Панов. 

„Бъдете добри, защото когато човек е добър, всички негови мечти се изпълняват. Обичайте майки татковци, баби дядо и слушайте госпожите си”. С тези думи белобрадият старец се обърна към децата и пожела на всички пловдивчани да бъдат здрави, като има много мир и любов в семействата им. В ролята на Дядо Коледа бе любимият пловдивски актьор Стоян Сърданов от Драматичния театър.

Заради пандемията от коронавирус и засилените мерки срещу разпространението на заразата и предотвратяване струпването на много хора на едно място, събитието протече без традиционната музикална програма с участието на талантливите деца от музикалните формации на Пловдив.

Елхата е висока 13 метра. Тя има 4 хиляди лампички.  Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски.

Пловдивската елха тежи около 1 тон. Тя се намира на площада пред сградата на Общината на Главната улица, която също е украсена с коледна украса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина