Художничката Елена Стоева “говори за любов“ с картини за сетивата в пловдивска галерия СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 31334
Художничката Елена Стоева “говори за любов“ с картини за сетивата в пловдивска галерия СНИМКИ

В Галерия „Дяков“ Елена Стоева ще представи една колекция от живописни творби, специално селектирани и рисувани в продължение на повече от година, за камерното пространство на галерията. В тях са разработени няколко теми. Нещата са изящни, чувствени, женствени, по-скоро сетивни, отколкото разказвателни, изцяло в хармония с името, което Елена е дала на изложбата си - „Говори ми за любов“.

Изложбата „Говори ми за любов“ на Елена Стоева се открива на 4 април 2019 /четвъртък/ в 18часа.

Елена Стоева е професионален български художник. Родена е в София, завършила е живопис във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 1992 година нейното творчество е в българските и чуждестранни галерии, член е на Съюза на българските художници.
Елена е автор на над 20 самостоятелни изложби в галерии в София, Варна, Велико Търново, Люксембург, Пловдив, Нарден /Холандия/.
Участва активно в представителни за българското изкуство общи експозиции в чужбина: „Сто метаморфози на жената“- Center for art fiction at Gruyere castle, Switzerland /2000/, Каузи, Хамбург /2010/, Първи фестивал на българското изкуство в Лондон / 2010/, Art messe, Ихсбург, Австрия /2011/.
Нейни творби са притежание на частни колекции у нас, в Швейцария, Германия, Австрия, Великобритания, Холандия и много други.Изложбата може да бъде видяна до 18 април.

 .

снимки: архив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина