Екстрадират Георгиос, изтезавал и убил старица! Местят го с белезници от Пловдив в Гърция

Автор: Парашкева Иванова 4369
Екстрадират Георгиос, изтезавал и убил старица! Местят го с белезници от Пловдив в Гърция

44-годишния Георгиос Д., който живее в Пловдив, ще бъде екстрадиран в Гърция във връзка с обвинението му за предумишлено убийство, придружено с грабеж. Това реши окончателно Пловдивският апелативен съд, след като магистратите прецениха, че е спазена процедурата за  изпълнение на Европейската заповед за арест издадена за издирваното лице.

Тежкото престъпление е извършено в съучастие на 21 ноември 2019 в Пирея-Атика. Георгиос и негова близка приятелка, която е 39-годишна българка, са нападнали възрастната жена в дома й.  Информация за нея била подадена от съсед, който им казал, че пенсионерката има много пари. Двамата изненадали старицата в дома й, завързали ръцете и краката й и я измъчвали. Накрая я намушкали с нож и избягали с няколко пръстена. По-късно продали бижутата за сумата от... 39 евро. 80-годишната им жертва била открита умираща от свой близък. Той извикал линейка, ала жената не се преборила и издъхнала в болница. След убийството Георгиос и приятелката му избягали. 

Според гръцкото законодателство повдигнатите обвинения срещу Георгиос са за тежки престъпления, за които се предвиждат наказания доживотен затвор за убийството и лишаване от свобода от 5 до 20 години за грабежа. За това на 12 юни 2019 г. гръцките власти са издали Европейска заповед за арест за мъжа за провеждане на наказателно преследване срещу него. Георгиос живее в Пловдив и е със статут на чужденец, продължително пребиваващ в България. Затова спрямо него е взета мярка "задържане под стража" от българските власти, които предстои да го предадат на съседна Гърция. 

Престои в Гърция да започне процеса срещу Георгиос, като на този етап не е ясно дали българката ще бъде привлечена към наказателна отговорност. Няма информация и за нейната самоличност и местонахождение. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина