Експерт посочи най-лесното упражнение за топене на коремни мазнини

Автор: Plovdiv Now 1330
Експерт посочи най-лесното упражнение за топене на коремни мазнини

Здравен експерт предложи ефективна стратегия за справяне с упоритите мазнини по корема. Упражненията могат да се правят без да се нуждаете от специално оборудване за фитнес. Докторът по хиропрактика Ерик Бърг, защитник на здравословната кетоза и периодичното гладуване, както и писателят на бестселъра „Здравословният кето план“, сподели в един от видеоклиповете си: "Упражненията допринасят за около 15% от загубата на мазнини по корема, а диетата допринася за около 85%. Първата стъпка към изгарянето на мазнини е да превключите източника на гориво на тялото от глюкоза към мазнини."

„Дали изгаряте захар или мазнини зависи от един хормон: инсулин. Ако инсулинът ви се повиши, вие ще изгаряте захар и няма да изгаряте мазнини. Ако инсулинът ви спадне, тогава можете да изгаряте мазнини.“

Д-р Бърг отбелязва, че калориите от мазнини не оказват значително влияние върху нивата на инсулина. Той обаче предупреждава, че това не дава възможност да консумирате безкрайни количества мазнини, ако искате да отслабнете.

Експертът подчертава важността на намаляването на приема на въглехидрати, за да накара тялото да премине в режим на изгаряне на мазнини. След като се случи този метаболитен превключвател, тялото започва да създава високо бионалични енергийни молекули, наречени кетони.

„Кетоните са страничен продукт на мазнините – енергията, която тялото ви може да използва като гориво. Храненето също така повишава инсулина“, каза д-р Бърг.
„За да влезете в режим на изгаряне на мазнини, трябва да намалите инсулина си, като намалите въглехидратите си и извършвате периодично гладуване. Също така е важно да запомните, че дори малко въглехидрати могат да ви спрат от изгаряне на мазнини. Постоянството е от ключово значение за тази програма.“

Той каза, че влизането в състояние на изгаряне на мазнини може да помогне за намаляване на инсулиновата резистентност, което може да коригира забавения метаболизъм и да ви помогне в отслабването.

Д-р Берг предлага да смесите една супена лъжица ябълков оцет с чаша вода и да я отпивате през сламка два до три пъти на ден, за да подобрите инсулиновата резистентност. Ябълковият оцет е богат на пробиотични бактерии, които могат да помогнат за здравето на червата, да подпомогнат храносмилането и евентуално да подпомогнат усилията за отслабване.

Здравният експерт казва, че ходенето е най-доброто упражнение за изгаряне на мазнини по корема. „Ходенето може да ви помогне да загубите коремните мазнини дори повече от упражненията с висока интензивност“, разкри той.

"Тренировки с висок интензитет могат да помогнат за подобряване на определени хормони и са от съществено значение за изграждането на мускули. Но ходенето е по-добро за загуба на мазнини. От съществено значение е да ходите един или два часа на ден."

Помислете за използване на крачкомер и се стремете към 8 000 до 10 000 стъпки на ден. Той посъветва, че най-доброто нещо, което можете да направите, е да комбинирате ходенето с интервални тренировки с висок интензитет, но ходенето само по себе си ще предложи значителни ползи.

Превод: GlasNews.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина