Екологични празници очакват любознателните през май и юни в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 10004
Екологични празници очакват любознателните през май и юни в Пловдив

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив кани в информационния си център ученици и младежи, които проявяват интерес към околната среда и опазването й. Кампанията ще продължи през целия месец май и до средата на юни. За любознателните ще има беседи и информационни материали.

Периодът е много наситен на събития, свързани със защитата на природата и затова се провеждат множество мероприятия, насочени към формиране у децата от ранна възраст на осъзнато екологично отношение към природата и отговорно поведение към обитателите й.

Световния ден на мигриращите птици е на 10 май, на 15 май  - Световния ден за борба с климатичните промени. Тази година на 18 май за четиринадесети пореден път в село Белозем в община Раковски ще се проведе Фестивалът на белия щъркел.

За трета поредна година на 21 май Европа ще чества Международния ден на екологичната мрежа „Натура 2000“. Следващият ден - 22 май, е Международният ден на биоразнообразието, а 24 май е Европейският ден на парковете. Всяка година на 5 юни празнуваме и Световния ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата.

Всички ученици и групи, които имат желание да се възползват от поканата на РИОСВ-Пловдив, трябва да се запишат предварително на тел. 032 627 466 или чрез електронна поща [email protected]

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина