ЕГ “Иван Вазов“ в Пловдив е първото Google училище в България

Автор: Plovdiv Now 22899
ЕГ “Иван Вазов“ в Пловдив е първото Google училище в България

Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив става първото референтно училище на Google за България и целия регион. Новината съобщи лично мениджърът на компанията Дийн Стоукс, който отговаря за внедряване на облачните услуги в образователния процес.

Днес Пловдив е домакин на конференция "Училища в Облака" за добри практики за обучението на учители и съответно на ученици за работа с иновативния продукт за класна стая "G Suite".

Всъщност платформата на Google дава възможност за пренос на учебния процес изцяло върху дигитални устройства, като информацията се съхранява в облачно пространство.

"Пловдив е лидер във въвеждането на технологии и иновации в образователния процес", посочи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Почти 15% или 450 учители в града под тепетата са преминали поне веднъж обучение за работа с облачни технологии, обясни зам.-кметът Стефан Стоянов. Преди няколко месеци в ЕГ "Иван Вазов" беше стартиран пилотен проект, в който 8 "ж" клас премина изцяло към обучение в облачното пространство на дигитални устройства Chromebook.

От пет години езиковата гимназия внедрява дигитализация на учебния процес чрез продуктите на Google и това стои в основата на избора им за референтно училище. В световен мащаб Google има около 400 референтни училища.

"Благодаря на подкрепата на родителите, които направиха също възможно внедряването на технологията в училището ни", заяви директорът на ЕГ "Иван Вазов".

Директорката обясни, че се надява да бъдат закупени все повече устройства Chromebook за обучение на възпитаниците.

От началото на следващата учебна година в седем различни училища в Пловдив в по една паралелка ще премине изцяло на обучение на G Suite на Google.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина