Ефрейтор от Карловската бригада стана Герой на годината

Автор: Plovdiv Now 12136
Ефрейтор от Карловската бригада стана Герой на годината

Ефрейтор Никола Върбанов от 61-ва Стрямска механизирана бригада получи приза Герой на годината. Той бе номиниран в националната класация Мъж на годината от пловдивския екип на Дарик радио, съобщават от медията

Ефрейтор Върбанов спаси живота на 11-годишната Теменужка,  която на 10 март миналата година падна в придошлите води на водопад “Сучурум” край Карлово. Детето е било без сърдечна дейност и не е дишало, когато е извадено от мътните води на вира под водопада. Ефрейтор Никола Върбанов запазва самообладание и в продължение на 3 минути прави сърдечен масаж на момичето, което днес е напълно здраво.

Той и неговият приятел Тони Танчев получиха златни значки и специални плакети от Община Карлово и Областната дирекция на  МВР  Пловдив, както и специални отличия „Доблест” на Сдружение “Артилерия - ген. Владимир Вазов”.

"Не се чувствам герой. Денят, в който спасихме детето, осмисли живота ми”, заяви  след официалната церемония в Археологическия музей в София Героят на годината.

Мъж на годината 2019 е известният български лекар, бизнесмен, филантроп и меценат Д-р Милен Врабевски. 

"Нека продължаваме да подкрепяме такива хора, които карат всеки от нас да се чувства специален”, заяви по повод номинацията на Д-р Врабевски колегата журналист и водещ от БНТ Добрина Чешмеджиева.

Легенда на годината е големият български артист Васил Михайлов, който с радост съобщи, че е станал прадядо. 

Академията на Дарик обяви и Шеф на годината. Призът бе връчен на шеф Михалчев, който отправи призив  към всички да превърнем стараната си в предпочитана туристическа  и културна дестинация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина