Една различна новогодишна баница завладя Мрежата

Автор: Plovdiv Now 1786
Една различна новогодишна баница завладя Мрежата

За да направите тази баница с гъби и лук, не е нужно да сте умел готвач или професионален готвач. Много блогъри приготвят пай с гъби и лук и е много вкусен. Особено ако вземете готово бутер тесто. След това остава само да подготвите пълнежа. Рецептата беше споделена в сайта Click, а вие можете да блеснете с нея на новогодишната трапеза. Особено ако за Коледа вече сте направили традиционната българска баница.

Съставки:

500 г - гъби (шампиньони);
голям лук;
2-3 скилидки чесън;
зехтин;
сол и черен пипер;
магданоз;
бутер тесто;
настъргана моцарела;
супена лъжица разтопено масло.

Приготвяне:

Започваме със запържването на гъбите и лука. Запържете гъбите в малко зехтин и щом се изпари течността от тях, добавете лука. Минута преди да изключите котлона, добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер. Добавете наситнен магданоз и оставете плънката да изстине.

След това правим тестото. Поставете лист тесто върху тава, покрита с хартия за печене. Разрязваме по краищата, за да оформим пухкави страни. Отгоре поставете слой настъргана моцарела и смес от гъби.

Намажете страните с малко разтопено масло и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути, докато бутер тестото стане златисто. Нарежете на порции и сервирайте.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина