За да направите тази баница с гъби и лук, не е нужно да сте умел готвач или професионален готвач. Много блогъри приготвят пай с гъби и лук и е много вкусен. Особено ако вземете готово бутер тесто. След това остава само да подготвите пълнежа. Рецептата беше споделена в сайта Click, а вие можете да блеснете с нея на новогодишната трапеза. Особено ако за Коледа вече сте направили традиционната българска баница.
Съставки:
500 г - гъби (шампиньони); голям лук; 2-3 скилидки чесън; зехтин; сол и черен пипер; магданоз; бутер тесто; настъргана моцарела; супена лъжица разтопено масло.
Приготвяне:
Започваме със запържването на гъбите и лука. Запържете гъбите в малко зехтин и щом се изпари течността от тях, добавете лука. Минута преди да изключите котлона, добавете чесъна и овкусете със сол и черен пипер. Добавете наситнен магданоз и оставете плънката да изстине.
След това правим тестото. Поставете лист тесто върху тава, покрита с хартия за печене. Разрязваме по краищата, за да оформим пухкави страни. Отгоре поставете слой настъргана моцарела и смес от гъби.
Намажете страните с малко разтопено масло и поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути, докато бутер тестото стане златисто. Нарежете на порции и сервирайте.