Една от най-интересните танцови компании в Италия представя спектакъл за звука и тишината

Автор: Plovdiv Now 4041
Една от най-интересните танцови компании в Италия представя спектакъл за звука и тишината

 

Тринадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ започна в Пловдив в петък, 31 май и ще продължи до 6 юни 2019 г. Ще бъдат представени 9 международни събития от 7 държави – Австрия, България, Израел, Италия, Румъния, Япония и Чехия. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, творчески срещи, премиера на книга и филмови прожекции.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

Партньори на 13-то фестивално издание са Министерството на културата,  Италианският културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на Белгия, КЦМ 2000 АД, Драматичен театър – Пловдив, Държавен Куклен Театър – Пловдив, Театър А’парт, Културен център Тракарт, ИК „Хермес“, Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и Фондация „Пловдив 2019“.

Официален гост на фестивала ще бъде актьорът и режисьор Деян Донков.

Вижте програмата за днес :

1 юни /събота/ галерия УПАРК, 17 ч.

Прожекция на документален танцов филм за спектакъла „Дневникът на Дракула“

с присъствието на Мила Искренова

Филмът за спектакъла „Дневникът на Дракула“ представя ключовите моменти и епизоди от спектакъла, създаден през 2012 със специалното участие на звездите на Народния театър – Деян Донков и Биляна Петринска. Сценарий и хореография на Мила Искренова, текстове на Милена Фучеджиева, мултимедия на Никола Налбантов и музика на Емилиан Гацов-Елби и барокови арии.

 

 

1 юни /събота/ Драматичен театър Пловдив, Камерна зала, 19 ч..

4 JOHN

ESKLAN ART'S FACTORY – Италия

Режисура и хореография: Erika Silgoner и Bob Bobsil

Музика: John Cage

Костюми и сценография: Erika Silgoner

Светлинен дизайн: Andrea Rocchi и Erika Silgoner

Спектакъл, създаден в почит към авангардния американски композитор Джон Кейдж – пионер в областта на експеримента със звук и тишина. Спектакъл изследване на звука, тишината, звуковата реакция и нейната динамика. Една от най-интересните танцови компании в Италия днес потвърждава, че притежава очарователна и оригинална идентичност, която напълно въвлича зрителя в своя свят.

Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Италиански Културен Институт в България.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина