Една от емблемите на Пловдив - ансамбъл “Тракия“ чества 45 години!

Автор: Plovdiv Now 23875
Една от емблемите на Пловдив - ансамбъл “Тракия“ чества 45 години!

На 1 август, в 20 часа на Античния театър в Пловдив, в рамките на Международния фолклорен фестивал, прочутият пловдивски ансамбъл „Тракия“ организира едно специално събитие, което носи името „Среща на поколенията“. То е по повод навършването на 45 години от създаването на ансамбъла и с него важната годишнина ще бъде отбелязана подобаващо и вълнуващо на най-древната сцена в града. Събитието е с вход свободен!

Фолклорен ансамбъл „Тракия“ гр. Пловдив е създаден през 1974г. Творческият облик на „Тракия“ е създаден от проф. Кирил Дженев и се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на фолклора. Съществен принос за този неувяхващ творчески заряд винаги са имали и изпълнителите.

Вече 45 години „Тракия“ е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области. До сега са изнесени хиляди концерти във всички краища на България и повече от 60 страни по света. Ансамбъл „Тракия“ е емблема за град Пловдив и уникално Българско постижение за световната сценична култура.

Главен художествен ръководител: проф. д-р Даниела Дженева.

Диригент на хора: Цонка Димитрова

Диригент на оркестъра: Николай Паскалев

Хореограф: Катя Личева

Гл. балетмайстор: Георги Карабахчиев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина