През уикенда Пловдив буквално вреше и кипеше. А на места дори се печеше! Хубавото време и многобройните събития под тепетата накараха стотици пловдивчани да излязат навън и да се включат в някои от многобройните фестивали. В събота, в Лаута скарите още от рано димяха, а най - нетърпеливите предпочетоха да закусят с мешана скара, вместо с баничка и боза.
По- изтънчените пък се насочиха към Стария град където се проведе традиционото "Вино и гурме". Бутикови вина и фантазиите на известните мастър- шефове в града изкушиха мнозина.
По същото време родители и деца се забавляваха на парада на хвърчилата на Младежкия хълм, а други пък наблюдава тънкостите при печене на хлябна пещ с майстора Митко Йолтов.
На Гребния канал пък най- добрите гребци мериха сили.