Един от най-атрактивните български диджеи – Ramsey Hercules закрива “Квартална сцена“ на Бунарджика СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7636
Един от най-атрактивните български диджеи – Ramsey Hercules закрива “Квартална сцена“ на Бунарджика СНИМКИ

Фестивалът за изпълнителски изкуства „Квартална сцена” е единственият по рода си пътуващ форум в страната, който има за цел да обхване както малки населени места, в които липсва наситена културна програма, така и райони в големите градове, за които артистичните събития не са регулярни. Настоящото издание е пето поред, а предходните такива бяха реализирани в Самоков, Елин Пелин, Ихтиман и Пловдив.

Фестивалът „Квартална сцена“ се провежда в Пловдив в два поредни уикенда в парк Бунарджика. По време на събитията ще има специално Мобилно студио – сцена, която ще стане пространство за общуване между малки и големи. Програмата включва ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни пърформанси, огнено шоу и музика на открито. Визуалният артист и сценограф Венелин Шурелов, носителите на Икар 2018 в категория „Съвременен танц и пърформанс“ Ива Свещарова и Вили Прагер, визуалният артист Петко Дурмана, актьорът и режисьор Ованес Торосян, DJ Ramsey Hercules са само част артистите, които гостуват в Пловдив, а входът е свободен.

Фестивалът се организира от Фондация „Арт Офис”, Фондация „Асоциация Информбюро”, Сдружение „7 Акт” в партньорство с Регионална народна библиотека „Иван Вазов”, Пловдив и Нов български университет. Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с подкрепата на Програма „Изкуство в движение” финансирана от Фондация „Америка за България”.

Вижте програмата за втория уикенд!

20 април, събота

11 ч. Молив зад ухото

Литературно четене на детски приказки

Под формата на игра и посредством различни импровизационни техники, родители и децата ще работят и измислят заедно приказки. С помощта на актьори участниците ще преплитат познати приказки и с общи усилия ще създават изцяло нови забавани истории.

Продължителност 50 мин.

15-18 ч. „Танц-симулация“

Пърформанс на Ива Свещарова и Вили Прагер

„Танц симулация“ са 6 кратки пърформанса върху едни от най-значимите съвременни танцови творби на известни хореографи. Кратки моменти от техни представления са превърнати в текстови материал, съчетан с оригинална звукова и визуална среда, допълвани с перформативни ситуации. Форматът представление за един зрител въвежда публиката в една интимна среда, в която всичко е създадено специално за самия него. 

Носители на награда ИКАР 2018 за съвременен танц и пърформанс

19 ч. „Живот на Макс”

моноспектакъл на Илия Виделинов

Тoва е историята на човек – махало, което прелита между крайностите. Можеш ли да бъдеш умерен в изборите си? Можеш ли да живееш единствено в крайностите? Защо толкова се плашим да бъдем обикновени? „Живот на Макс” е представление за крайностите, пред които е поставен човекът на света облечени в шума на преживяванията и екстаза от личната ни позиция!

Продължителност 50 мин.

21 април, неделя

11- 18 ч. Трима в една лодка (без да броим трафиканта)

Интерактивен пърформанс на Петко Дурмана

В пространството на Мобилната сцена Петко Дурмана ще организира отворен пърформънс с публиката, като ще кани групи от по трима зрители, за да проведат  непринуден разговор за миграцията. А за да се почувстват комфортно участниците ще им бъдат предложени удобни домашни пантофи, чаша чай или кафе.

19 ч. Буги нощи

DJ Ramsey Hercules

Ще закрием програмата на фестивала с един от най-атрактивните български диджеи – Ramsey Hercules, който ще ни пренесе в света на хавайските ризи и диско ритъма интерпретиран през звука на саксофона. 

Всички прояви в програмата са с вход свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина