Двудневна Великденска програма започва утре пред сградата на Община Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5013
Двудневна Великденска програма започва утре пред сградата на Община Пловдив

Богата двудневна програма за отбелязване на най-светлия християнски празник – Великден е подготвила Община Пловдив. Тя започва утре, неделя,  пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“на специално изградената сцена и около фонтана. 

На 28 април 2019 г. (неделя)  от 10:30 часа до 12:00 часа започва „Ася в страната на талантите“ под мотото “Великденски чудеса в страната на талантите”. За публиката ще има много награди от празничната томбола.

От 12:00 до 13:30 часа е  „Великденска детска работилничка - Камбанка“, която ще включва: Великденски детски концерт с участието на изпълнители от музикална школа „MUSICA NOVA“ с ръководител Ани Василева,  игри и тематични състезания за децата „Най-здраво яйце“ и „Най-красиво яйце“. Ще има различни игри и томбола с награди, осигурени от „Зайо Байо Сани-Конс Тодорови сие”.

Точно в 12:30 часа ще бъде раздаден традиционния Великденски козунак, осигурен от пловдивска фирма, водещ производител на козунаци. Той ще бъде нареден около фонтана с пеликаните и ще бъде съставен от 500 по-малки козунака. Общата му дължина ще е 60 метра. За приготвянето му ще бъдат използвани 250 кг. брашно, захар, стафиди, олио и яйчен меланш, разказаха организаторите. В раздаването ще се включат доброволци от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).

На следващия ден  29.04.2019 (понеделник)  от 12:00 до 13:30 часа е концерта на Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, с ръководител Мария Кьосева. На същото място от 16:00 до 17:00 часа ще свири  Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев.

 снимка: Община Пловдив

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина