Двудневна кръводарителска акция започва в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6112
Двудневна кръводарителска акция започва в Пловдив

Кръводарителска акция започва утре, 4 юни, която ще продължи и на следващия 5 юни. Мобилната станция ще бъде разположена непосредствено до сградата на Община Пловдив, на площад „Ст. Стамболов“ 1.

В първия ден от кампанията ще се включат и служителите на общината и районните кметства. На 5 юни от 8:30 до 13:00 часа кръв могат да дарят всички желаещи граждани-

Заради пандемията от COVID-19 и предприетите превантивни мерки от Националния оперативен щаб, се наблюдава драстично намаление на безвъзмездните кръводарители. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения, Районният център за трансфузионна хематология апелира пловдивчани да проявят отзивчивост и благотворителност, за да подпомогнат лечебния процес на нуждаещите се болни.

Желаещите да помогнат могат да дарят кръв и във всеки друг ден от 8:30 до 18:30 часа в Районния център за трансфузионна хематология в сградата на УМБАЛ „Пловдив“ на бул. „България“ 234. От Центъра припомнят, че манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина