Две премиери на “Братя Карамазови“ на Народния театър в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3967
Две премиери на “Братя Карамазови“ на Народния театър в Пловдив

Народен театър „Иван Вазов“ пристига в Пловдив за премиера на спектакъла "Братя Карамазови". Представлението ще се играе на сцената на Драматичния театър в рамките на две, последователни вечери – на 6 и 7 април.

Участват Александра Василева, Ана Пападопулу, Валери Йорданов, Велислав Павлов, Владимир Пенев, Деян Донков, Димитър Николов, Жорета Николова, Йордан Биков, Йосиф Шамли, Марин Янев, Радина Кърджилова и други.
Епохалният текст „Братя Карамазови“ на Фьодор Достоевски се възроди на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в един от най-мащабните проекти на театъра този сезон. С амбициозната задача се заема прочутият македонски режисьор Деян Пройковски, който прие поканата на директора Мариус Донкин да постави пиесата на родна сцена.

„Братя Карамазови“ е първият спектакъл от поредицата проекти, които се реализират в рамките на Асоциацията на Балканските национални театри, създадена по инициатива на Народния театър през април 2018 г.

Спектакълът е част от официалната програма на Пловдив – европейска столица на културата 2019.

„Защо „Братя Карамазови“ днес? Това е една от универсалните теми, може би едно от най-великите неща в литературата и голямо предизвикателство за нас в театъра. Смятам, че съвременният човек по някакъв начин живее с проблемите и въпросите на героите на Достоевски. Самите Карамазови, както ще видим и в спектакъла, са като Диоген, който е тръгнал посред бял ден със свещ в ръка да търси човека. Това ще са и нашите Карамазови. В какво се е превърнал днес съвременният човек, в какво вярва и в какво – не, какво е вярата и какво е да си вярващ, големите въпроси за Бог и съществуването на Бог. За да стигне човек до истинските отговори на въпросите, които го касаят, не трябва да преминава физическо разстояние, а да се научи как да пътува вътре в себе си. Защото там ще ги намери. Всъщност това представление ще е едно бурно и вълнуващо пътуване в човешките души и сърца.

За представлението на 06.04.2019г. с начален час 19ч., билети се продават САМО на касата на Драматичен театър - 032 271 271

За следващата вечер 07.04.2019г. от 19ч., билети се продават САМО на каса "МаскАрт" в ДК "Борис Христов" - 0894/611 188

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина