Два нови случая на заразени с коронавирус в у нас, станаха 43

Автор: Plovdiv Now 6701
Два нови случая на заразени с коронавирус в у нас, станаха 43

Два нови случая на заразени с коронавирус в у нас. С това общият брой на пациентите с коронавирус са 43-а, от които двама починали. Това стана ясно по време на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб във връзка. Новите случаи са от Плевен и София. Новоприетите пациенти са в стабилно състояние.

"Особено интересен е случаят на пациента, приет в "Пирогов", защото става въпрос за двустранна пневмония. Възрастен пациент с двустранна пневмония, с инсулт като придружаващо заболяване, все още обаче няма нужда от интубация", заяви началникът оперативния щаб.

 "В Гърция нещата вече са доста сериозни - 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина - 21, в Румъния - 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия - 46, в Турция - 6", обясни Мутафчийски.

"Изключително динамична е ситуацията. Вчера бяха обявени по-твърди мерки в редица страни - в Белгия, Швейцария, различни провинции на Германия. В Испания твърдо се препоръчва да не се пътува. Засилва се контролът по нашите граници във връзка със сънародниците ни, които живеят там и които се прибират. Разширява се броя на лицата, които подлежат на карантина, която не е доброволна, а задължителна", коментира Мутафчийски.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина