Два дни остават до финала на конкурса „Старинен Пловдив през детските очи“

Автор: Plovdiv Now 8976
Два дни остават до финала на конкурса „Старинен Пловдив през детските очи“

Два дни остават до финала на конкурса за детска рисунка, обявен от Общински институт „Старинен Пловдив“.

Надпреварата е под мотото „Старинен Пловдив през детските очи“, а крайният срок за изпращане на творбите е 27 май.

Организаторите съобщават, че към момента интересът е голям. Вече са представени десетки произведения на подрастващи от Пловдив, Варна, Севлиево и др. Те са в различни стилове и техники-масло, пастел, графични, компютърни и др.

Целта на конкурса е да се провокират деца на възраст от 7 до 14 години да творят, без да им поставят ограничения във вида и жанра на изобразителното изкуство, нито в сюжетите. Водещи са само желанието за изява и запечатаните впечатления и емоции, преживени в Стария град на Пловдив.

Жури ще избере най-добрите творби, които ще участват във виртуална изложба. Тя ще бъде представена на 1 юни по случай Международния ден на детето и достъпна във Фейсбук и Инстаграм - Plovdiv Old Town /official/. В същия ден ще бъдат съобщени и имената на отличените финалисти.

На отличените ще бъде предоставена зала за организиране на представителна изложба, която ще бъде включена в културния календар на ОИ „Старинен Пловдив“. Нейната реализация ще бъде след отмяна на извънредната епидемична обстановка. Разбира се, организаторите са осигурили и други изненади, които малките творци ще получат в деня на откриване на изложбата, съобщават организаторите.

Творби се приемат до 17:30 часа на 27 май 2020, на електронна поща [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина