Духов оркестър Пловдив свири днес за пловдивчани в Цар Симеоновата градина

Автор: Plovdiv Now 8128
Духов оркестър Пловдив свири днес за пловдивчани в Цар Симеоновата градина

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив кани пловдивчани и гости на града на концерт на Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев. Музикалното събитие с вход свободен е тази вечер от 18 часа в Цар Симеоновата градина до Виенския павилион. 

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито, която община Пловдив възроди продължава и през следващите месеци. Всяка събота вечер с изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни ще се изявяват различни формации в Цар Симеоновата градина, каквато е била традицията в града още през миналия век. 

Градината е обявена за паметник на парковото изкуство. Запазен е от времето на нейното създаване класическият фонтан на Богинята на плодородието Деметра, изваян от италианския скулптор Арналдо Дзоки. Фонтанът е и единствената реликва, напомняща за Първото българско изложение, проведено на мястото на днешния парк. Други известни фонтани са „Рибарчето“ и „Мечката“. Навътре в парка, с много дървета, с огромни и красиви корони, се намира езерото с Пеещите фонтани, които през лятото привличат хиляди пловдивчани и гости на Пловдив. Цар Симеоновата градина е едно от любимите места за отдих на пловдивчани и в миналото, и днес.

Следващата дата , на която можете да чуете Духовия оркестър е 15.08. мястото е същото -   Цар Симеоновата градина, начален час  18:00 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина