Друсан шофьор от Пловдив отива за над 2 години в затвора, твърдял, че бил на зъболекар

Автор: Plovdiv Now 11229
Друсан шофьор от Пловдив отива за над 2 години в затвора, твърдял, че бил на зъболекар

Пловдивчанин е получил присъда - затвор за над 2 години. Причината е, че е бил хванат дрогиран да шофира. Това не му е било за първи път. Година по-рано той е бил засечен с подобно провинение.

Мъжът е бил спрян за проверка на Пещерско шосе. Полицаите установили, че водачът е криминално проявен. Държал се неадекватно. Тестът е отчел положителен резултат за амфетамини.

Пловдивчанинът отказал да даде кръвни проби в болница и бил отведен в ареста за 24 часа, а срещу него започнало производство.

Пред съда шофьорът не признал вина, а положителната проба за наркотици е обяснил с факта, че ден по-рано бил на зъболекар.

В Районен съд показания дал и зъболекарят. Той разказал, че, наистина, 24 часа преди ареста, на обвиняемия е бил ваден зъб. Поставена му е била упойка, а след това  му е бил изписан за болките и „Аулин“, който съдържа веществото „Нимезулид“.

Експерти обаче доказали, че обезболяващите не могат да повлияят на полевия тест.

По време на заседанието шофьорът твърдял също, че не е отказвал кръвен тест. Били са му поискани 400 лева такса, които е нямал. И тези негови твърдения са били отхвърлени, тъй като подобни данни не са доказани.

Обвиняемият е признат за виновен и му е наложено наказание от 1 година и 6 месеца затвор. Причината за ефективното наказание е предишната присъда, издадена само една година по-рано, отново за шофиране след употреба на дрога. Тогава е получил 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Магистратите определиха 10-те месеца да бъдат излежани в затвора отделно от втората присъда. Така мъжът ще остане зад решетките 2 години и 4 месеца.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина