Дрифтър пили гуми пред полицаи в Пловдив, пука гума при опит да избяга

Автор: Ива Модова 4206
Дрифтър пили гуми пред полицаи в Пловдив, пука гума при опит да избяга

3000 лева глоба и 12 месеца без книжка – такава санкция получи пловдивчанин, дрифтил в Пловдив пред погледите на полицаи. Мъжът е санкциониран след опит да избяга.

Екстремната каскада е станала минути преди полунощ преди няколко месеца на кръстовището между булевард „6 септември” и улица „Свобода”. БМВ се е движело по булеварда и при навлизане в кръстовището е започнало да занася. Умишлено водачът направил два кръга дрифтирайки. В същото време на кръстовището е имало екип от сектор „Сигма”, които забелязали изпълненията на немската машина.

Униформените тръгнали към колата, но при опит БМВ-то да потегли, една от гумите му се пръска. Водачът е бил проверен, като се оказало, че той не носи в себе си талон и книжка.

Пловдивчанинът е бил санкциониран с акт, а след месец му било връчено и наказателното постановление. Дрифтърът бил наказан с 3 бона глоба и лишаване от книжка за една година.  Шофьорът обаче подал молба за отмяна на санкцията в съда.

Пред магистратите той заявил, че всъщност не е дрифтил, а е завивал по улица „Свобода”. Освен това разказал, че полицейските служители са пристигнали когато вече са сменяли спуканата гума,а не преди това.

Коренно различни са били показанията на свидетелите – полицейските служители, които са наблюдавали пируетите на колата и действията на шофьора.

В крайна сметка тежест пред съда имаха думите на униформените. Поради тази причина жалбата на гонкаджията не бе уважена. Магистратите потвърдиха жестоката санкция.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина