Драмата към пловдивчани: Събираме снимки, филми, видео и печатни материали за историята на театъра

Автор: Plovdiv Now 4719
Драмата към пловдивчани: Събираме снимки, филми, видео и печатни материали за историята на театъра

Драмата в Пловдив започва създаването на виртуален музей на първия професионален театър в България в чест на неговия 140-годишен юбилей през 2021 г. 

Обръщаме се към паметта и патриотизма на всички граждани на Пловдив за събирането на снимков, филмов, видео и печатен материал, свързан с историята на театъра, призоваха от екипа на театъра.

Всеки факт от разнообразния живот на театъра ще бъде от неоценимо значение. Вярваме, че зърно по зърно, снимка по снимка, артефакт по артефакт, можем да възстановим паметта на най-старата професионална трупа в България и заедно да създадем първия виртуален музей за театър в България.  

Това дело не е по силите на една институция. Необходима е любовта и съзнанието на всеки от Вас, че трябва да опазим паметта за всеки един, дал от своя живот за съществуването на Драматичен театър-Пловдив.  

Скъпи пловдивчани, приятели и съратници, ако притежавате материали, архиви, снимки или видеоматериали, свързани по какъвто и да е начин с Драматичен театър-Пловдив, моля да ги споделите с нас на имейл: [email protected]

В случаи на технически затруднения при тяхната обработка, моля, оставете ваш телефон или имейл за обратна връзка. 

Да живее Пловдив и неговият театър!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина