Доц. Спасков: Има задържане на броя на носителите, през септември и октомври ще намалее

Автор: Plovdiv Now 3854
Доц. Спасков:  Има задържане на броя на носителите, през септември и октомври ще намалее

В момента има задържане на броя на носителите на коронавирус, което предполага по пътя на логиката, че през септември и октомври броят на заразените ще намалее. Това прогнозира доц. Спас Спасков, като обаче подчерта, че заради смесването на COVID-19 и сезонния грип обстановката може да се усложни – да има повече приети хора в болниците, но по-малко случаи на заразени с коронавирус.

Доцентът коментира и увеличаването на броя на смъртните случаи и на хоспитализираните пациенти.

„Може би има натрупване и възрастта е от значение. Много трудно може да се направи извод, защото починалите пациенти са пръснати из страната. Увеличението е леко, става дума за работа с малки числа и в такъв случай, сметките не винаги са точни. Броят на пациентите в интензивните отделения е по-показателен за състоянието и на здравната мрежа. Трябва да се има в предвид, че  има и много уплашени хора и в болниците започват да се приемат и не толкова тежки случаи. Този брой е контролируем и не е толкова голям“, каза Спасков.

Той подчерта, че е важно какво е количеството на вируса, което организма приеме и отново призова да се носят маски на затворени пространства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина