Доц. Румен Драганов: Много наши курорти нямаха политика за българи, затова сега са празни

Автор: Plovdiv Now 4542
Доц. Румен Драганов: Много наши курорти нямаха политика за българи, затова сега са празни

Слънчев бряг, Златни пясъци и Свети Константин и Елена не са курорти за българи и никога не са били. Това заяви доц. Румен Драганов, който е от института на Националния борд по туризъм у нас.

„Тези курорти дори не са строени за българи, такъв им е бил дизайнът. Затова е и нормално към момента да са празни при липсата на чужденци“, каза доцентът.

Голяма част от хотелите в Слънчев бряг не са отворили, но онези, които работят, имат между 10 и 20% заетост на леглата.

Според него при българите има много висок процент на повторяемост в сравнение с други нации. И тези, които така или иначе посещават Черноморието ще отидат отново в курортите, в които са били миналата година, ще посетят същите заведения и дори ще си поръчат същата храна. Затова и Южното Черноморие се пълни повече.

„500 000 българи, които се насочват всяка година на море у нас, отново ще отидат, но ще изберат курортите, на които са били и миналата година. Много хотелиери ми казват:  „толкова българи , колкото имам сега никога не съм имал, но никога не съм имал и политика към вътрешния пазар“ Имаме 180 -190 000 българи, които пътуват през уикендите. Това са чести посещения на българи на морето за малко дни, тези дълги почивки от соца по 14 дни вече го няма“, каза експертът в ефира на БТВ.

Според него първото нещо, след рокадата в кабинета в сектор „Туризъм“, което трябва да се направи е да се благодари на предходния министър за отделеното време и това, което е направила. Въпреки това той посочи и редица недостатъци на досегашното управление на ресора.

„Ангелкова разединяваше бранша, тя през цялото време обясняваше, че сме единни пред премиера, а това не беше така. Тя използваше бранша, като инструмент, за да покаже на премиера в колко добри отношение са, но това не е така“, каза Румен Драганов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина