Доц. Любомир Киров: Огромната опасност през есента ще бъде как да се различи грипа и коронавируса

Автор: Plovdiv Now 4599
Доц. Любомир Киров: Огромната опасност през есента ще бъде как да се различи грипа и коронавируса

Огромната опасност през есента ще бъде как да се различи грипа и коронавируса, а твърде възможно е да имаме хора инфектирани и с двата вируса, заяви  председателят на Националното сдружение на личните лекари доц. д-р Любомир Киров пред Нова ТВ.

„Мисля, че нямаме нито бум, нито пик, а т.нар. покачване и спадане. Смяташе се, че през лятото вирусът ще намалее, но това не се случи, което го прави по-различен от останалите. Това може да ни доведе до извода, че тази инфекция ще поддържа някакви нива. Не трябва да се крием,  мерките, които са взети в България са премерени”, каза д-р Киров.

„Безспорно колкото повече хора се тестват, вероятността повече хора с инфекция да бъдат засечени е по-голяма. Това не е единственият показател. Трябва да се има предвид, че тестове се извършват на хора с оплаквания или такива, които са били контактни лица ”, заяви д-р Киров.

Според него би била интересна статистика, която да посочи колко положителни тестове са открити при хора, които са били принудени да си направя тест поради почивка или друг фактор, без да са имали симптоми.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина