Доц. Кунчев: Всички възможни мерки са на масата и от развитието на ситуацията ще се реши

Автор: Plovdiv Now 4725
Доц. Кунчев: Всички възможни мерки са на масата и от развитието на ситуацията ще се реши

Всички от екипа на премиера Бойко Борисов и журналистите, които са били в Рилския манастир без маски, ще бъдат санкционирани с 300 лева. Целта е да се даде пример, че контролът работи не независимо за кого става въпрос, това коментира доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

Той оправда факта, че хората масово са забравили за мерките, но призова това да не се случва.

„Разбирам чисто емоционално да отхвърлим всичко това и да продължим да живеем пълноценно, но вирусът продължава да циркулира и трябва да се спазват мерките. Случаите са повече там, където грубо не се спазват мерките. Това показват последните примери в страната“, заяви Кунчев.

Експертът бе категоричен, че има сериозно повишаване на заболеваемостта, което води до повече хора в болница и смъртни случаи. Той обясни противоречията с това, че няма как в рамките на седмица да правим статистически анализи нито за силата на вируса, нито за това как се разпространява той.

„Абсолютно отворена е възможността на връщане на най-строгите мерки. Има някаква граница на търпимост на обществото към по-строгите мерки, дори и те да бъдат насилствено просто няма да се спазват“, каза доцентът.

В България не са били въведени строги мерки, като пълна блокада, тъй като се търси баланс. Кунчев коментира, че е нормално след разпускането на мерките и пристигането на повече хора от чужбина е нормално да има повече случаи.

„Всички възможни мерки са на масата и от развитието на ситуацията ще се реши. При това заболяване праг няма, ние го познаваме от 6 месеца. Ние все още не знаем как се разпространява заболяването – виждате в едно семейство може само единият да е болен и така да живеят, без да заразят никой, в същото време в Перущица от едно религиозно събитие се разболяха много хора“, каза Кунчев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина