Доц. Кунчев: Следващ такъв вирус може да се появи до 10-15 години

Автор: Plovdiv Now 407892
Доц. Кунчев: Следващ такъв вирус може да се появи до 10-15 години

В момента се намираме в спад на разпространението на вируса, но трябва да бъдем внимателни. Трябва да се действа внимателно по отношение на разхлабването на мерките. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той е категоричен, че там, където има струпване на много хора, няма как да се махнат маските, тъй като рискът започва да става неприемлив.

"Много сме внимателни в преценката. Продължават спорове и между нас кое как да бъде. За градския транспорт и големи обекти за момента това няма как да се случи", каза още той пред БНТ.

В момента в света индийският щам е най-разпространеният.

"Нещата не са приключили и сме много внимателни с всяка една нова стъпка. Много хора загинаха. Това е стрес не само за България, но и за целия свят. Следващ такъв вирус може да се появи до 10-15 години - учените са категорични, че такива ще има", каза още той.

Кунчев коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев.

"Нещата са неприятни. Той се чувства обиден. Има две гледни точки - правна и човешка. От правна всеки работодател има право да освободи пенсиониран. От човешка искам много да му благодаря", каза той

Подобни новини

Nanu Nana

Такъв вирус се появява всеки месец.

21:25, 25.10.2021
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина