Доц. Кунчев: Беше омерзително, имаше есемеси и заплахи от “колеги“, че ще организират протести

Автор: Plovdiv Now 4089
Доц. Кунчев: Беше омерзително, имаше есемеси и заплахи от “колеги“, че ще организират протести

„Беше омерзително, имаше есемеси и заплахи от тези колеги, че ще организират протести. Че ще ми изпратят хора, които да ми звънят да ме притесняват. Това се случи на ген. Мутафчийски – обаждали са му се от различни номера в 2:00 часа през нощта да му казват, че няма епидемия. Кажете ми, какъв диспут да водя с тези хора?”, каза доц. Кунчев пред Диана Найденова в предаването по Нова ТВ, което ще се излъчи тази вечер.

„Тези не спряха да дава Швеция за пример, имаше твърдения, че няма такъв вирус и епидемия, не смятам да им се връзвам. В първата част от писмото на доц. Мангъров пишеше, че са недоволни, че нямат трибуна. Напротив доста медии им осигуриха такава. Мангъров и Първанова говориха  абсолютни глупости, не мога да водя научен спор с тях”, каза доц. Кунчев по повод искането за научен диспут с петимата лекари. 

„Сигурно правим грешки, не сме безгрешни, но не искам да слушам дивотии – „дайте да заразим всички, ние нямаме болни, дават пари, за да те пишат болен” – такъв диспут ли да водя?” каза доц. Кунчев. Той допълни, че  цялата система на РЗИ  е страшно уморена и се надява това да не личи. Кунчев се обърна към Мангъров, че както не му дава акъл как да лекува децата от инфекциозни болести, така и той да не го учи на епидемиология.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина