Предлагаме ви рецепта за домашни топчета бонбони - уникално вкусни и подходящи за постите, които текат в момента, преди Рождество Христово.
Продукти:
тахан - 2 с.л.
мед - 2 с.л.
канела - ½ ч.л.
орехи - ½ ч.ч.
стафиди - ½ ч.ч.
овесени ядки - ½ ч.ч.
пшеничен зародиш - ½ ч.ч.
захар - ½ к.ч. кафява
Приготвяне:
Смесете меда с тахана. Смелете орехите и нарежете стафидите на дребно. Добавете пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата и бавно ги добавете към меда и тахана.
Разбъркайте много старателно полученото гъсто тесто. Приберете сместа за 10 минути в хладилник, след което късайте топчета от нея и оформете бонбони.
Готовите бонбони оваляйте с кафява захар и съхранявайте в хладилник до поднасянето им.