Бонбоните могат да бъдат домашни! Бонбоните могат да бъдат постни! Рецептата им е повече от лесна! Стават много вкусни и за разлика от шоколадовите бонбони, които ще си купите от магазина, тези бонбони са полезни! Тези бонбони, разбира се са подходящи за периода на постите, но са добра идея и за всяко празнично меню.
Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахан халвата. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.
След като сместа е „стегнала” я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка от рецептата е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След това отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.