В сезона на сините сливи ви предлагаме рецепта за домашни бонбони с този плод. Ще останете очаровани колко са леки и вкусни.
Продукти:
2 1/2 ч.ч. сини сливи
4 с.л. кафява захар
8 с.л. желатин
Приготвяне:
Сините сливи се обелват и се почистват добре. Нарязваж се на парчета и към тях се добавя половината кафява захар. След това се намачкват много добре, докато се получи пюре (с пасатор ще е по-лесно).
Плодовото пюре се прекарва през цедка и сокът му се отделя в тенджера. Плодовата каша от цедката се прехвърля в купа.
В сока се добавя останалата захар и се слага на котлона да загрее. Къмнего се добавя желатинът и се бърка, докато се разтвори.
Заделеното плодово се разпределя във формички за лед или за бонбони. След това се налива сокът и бонбоните се оставят във фризера, докато се желират - около 1-2 часа.