ЛИЛАВ СЛОЙ - банани - 150 грама замразени, кокосово мляко - 100 мл, маки бери - 1 с.л. на прах*, фъстъчено масло - 1 с.л., голяма шепа замразени берита.
ЗА ДЕКОРАЦИЯ - банани - няколко резена, кокосов чипс - шепа.
Начин на приготвяне:
ОСНОВА:
Блендирайте всички съставки, така че да се образува лепкава смес, и притиснете равномерно към дъното на кръгла форма, покрита с хартия за печене. Формата е с диаметър 16 сантиметра.
БЯЛ СЛОЙ:
Блендирайте бананите с кокосовото мляко (трябва да се получи сравнително гъстичка консистенция) и изсипете върху основата, отгоре поръсете с плодовете и фъстъченото масло.
ЛИЛАВ СЛОЙ:
Блендирайте бананите с кокосовото мляко и Маки Бери на прах (*може да го пропуснете и да сложите шепа къпини и боровинки за цвят) и изсипете върху белия слой, поръсете с плодовете, фъстъченото масло и кокосовия чипс.
Сложете тортата във фризера за 2 часа (съхранявайте там).
Преди да я нарежете, ѝ дайте 10-15 минути извън фризера, да се отпусне леко.