Предлагаме ви лесна рецепта за домашна халва с шам фастък за трапезата на Сирни заговезни, които ще празнуваме в неделя, 26 февруари.
Продукти:
захар - 1 ч.ч.
тахан - 1 ч.ч.
вода - 1/4 ч.ч.
шам фъстък - 1 шепа
Приготвяне:
Смесете водата със захарта и ги сложете на слаб огън, за да се втечни бавно захарта. Оставете течността да кипне, като разбърквате от време на време и отстранете от котлона.
Към горещата смес добавете тахана и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. На дъното на сух съд сложете приготвените ядки, залейте с тахановата смес и загладете с помощта на лъжица.
Приберете сместа в хладилник до пълното ѝ охлаждане и втвърдяване. Поднесете нарязана на парчета.