Предлагаме ви лесна рецепта за домашен сладолед с шоколад и кафе, с който ще се освежите през жегите в момента.
Продукти:
мляко - 1 консерва кондензирано подсладено
кафе - 350 мл еспресо
сметана - 120 мл
шоколад - 100 грама натрошен черен или млечен
Приговяне:
Млякото, кафето и сметаната се разбъркват много добре, до получаване на еднородна смес.
Изсипете сместа в подходяща форма за замразяване и поставете за 30-40 минути във фризера.
Сладоледът се изважда и се прибавя натрошеният шоколад. Разбъркайте добре и поставете да се разбие в блендер.
Поставете отново в камерата, след 1 час повторете процедурата с блендера, оставете отново да замръзне, и още веднъж разбъркайте, като това е последното миксиране на сместта.